: 09135600165

What we need to know about LED drivers

What we need to know about LED drivers

What we need to know about LED drivers

  • 20 May
  • 0
  • admin_jghy223

مفهوم ولتاژ شناور در درایور ال ای دی (LED Driver):

درایورهای LED منابع تغذیه سوئیچینگی هستند که اصولا دارای ولتاژشناور (Float) می باشند.

مفهوم ولتاژ شناور در درایور ال ای دی این است که برخلاف منابع تغذیه شناخته شده عادی (که دارای ولتاژ ثابت مثل ۲۴ یا ۳۶ ولت هستند) درایورهای LED دارای محدوده ولتاژ هستند (مثلا ۲۴ تا ۳۶ ولت). هر درایور بر اساس تعداد LED ای که با هم سری شده اند، ولتاژ مطلوب را در محدوده ولتاژ درایور LED انتخاب می کند.

مفهوم جریان ثابت در درایور ال ای دی (LED Driver):

مهمترین ویژگی هر  درایور LED، داشتن جریان ثابت (Constant Current) در خروجی است. یعنی به طور دائم، مقدار جریان در خروجی ثابت می ماند.

مقدار جریان خروجی درایور LED مورد نیاز، برحسب تعداد شاخه موازی ای که در مدار روشنایی طراحی شده و جریان هر LED تعیین می شود.

مقدار جریانی که برای هر درایور LED اعلام می شود اصولا دارای تلرانس +۵% و -۵% می باشد. این بدان مفهوم است که یک درایور LED که بر روی برچسب اطلاعات آن  جریان ۱۵۰۰ میلی آمپر در خروجی چاپ شده است، می تواند جریان در محدوده ۱۴۲۵ تا ۱۵۷۵ میلی آمپر داشته باشد.

بازده در درایور ال ای دی (LED Driver):

میزان بازدهی (Efficiency) در هر درایور LED نشان دهنده نسبت توان خروجی هر درایور LED به توان ورودی آن است.

هر چه بازده درایور ال ای دی به مقدار عددی یک نزدیکتر باشد مقدار بازدهی بالاتر است و درایور توان کمتری را در مدار خود تلف می کند و دارای عملکرد بهتری می باشد.

توان خروجی هر درایور LED از حاصلضرب مقدار ولتاژ خروجی در جریان خروجی محاسبه می گردد.

توجه فرمایید که توان ورودی هر درایور LED بایستی توسط دستگاه وات متر محاسبه گردد و حاصلضرب ولتاژ در جریان ورودی نمی تواند بیانگر مقدار توان ورودی باشد.

ضریب توان (Power Factor) در درایور ال ای دی (LED Driver):

ضریب توان درایور ال ای دی (Power factor) یا پاور فکتور در یک درایور LED اصطلاحی است که به نسبت توان واقعی به توان ظاهری گفته می‌شود. ضریب توان مقداری بین ۰ تا ۱ دارد و هرچه مقدار ضریب توان به یک نزدیکتر باشد درایور LED شرایط عملکردی بهتری دارد.

توان واقعی در واقع توانایی یک مصرف‌کننده برای تبدیل انرژی الکتریکی به دیگر    شکل های انرژی را نشان می‌دهد در حالی که توان ظاهری در اثر وجود اختلاف بین ولتاژ و جریان پدید می‌آید.

بنابراین ضریب توان پارامتری است که نشان می دهد که درایور LED با چه میزان بازدهی توان از ورودی دریافت می کند.

محدوده عملکرد ولتاژ ورودی در درایور ال ای دی (LED Driver):

محدوده عملکرد ولتاژ ورودی درایور LED می تواند به دو صورت  استاندارد باشد:

۱- ۸۵ تا ۲۶۵ ولت متناوب (AC): این محدوده ولتاژ ورودی که اصطلاحا Universal نامیده می شود برای درایورهای LED در نظر گرفته می شود که باید هم در اروپا و هم در آسیا مورد استفاده قرار گیرند. محدوده ولتاژ اروپا ۱۱۰ ولت و برای آسیا مقدار ۲۲۰ ولت می باشد.

۲- ۱۹۵ تا ۲۶۵ ولت متناوب(AC): طراحی مدار درایور LED در این محدوده ولتاژ، دارای بهترین و بالاترین میزان بازدهی و عملکرد در کشور ایران می باشد. هرچند استفاده در محدوده ولتاژ مورد اول نیز در کشور ایران بلامانع می باشد اما بهترین نتایج  برای مصرف کننده های با ولتاژ برق ۲۲۰ ولت در این رنج است.

محافظت های درایور ال ای دی (LED Driver):

محافظت هایی که یک درایور LED مرغوب باید داشته باشد عبارتند از:

۱-  اتصال کوتاه در خروجی (Short Circuite): با متصل نمودن خروجی + و – به یکدیگر، درایور LED نباید بسوزد و با قطع اتصال کوتاه باید عملکرد طبیعی خود را داشته باشد.

۲-  ولتاژ بالا در خروجی (Over Voltage): با بالا رفتن ولتاژ در خروجی، درایور LED بایستی خروجی مدار را قطع نماید زیرا اگر این عمل اتفاق نیفتد کلیه  LEDها خواهند سوخت.

۳-  جریان بالا در خروجی(Over Current) : با افزایش جریان  LEDها از حد مجاز باید درایور LED توانایی قطع جریان را داشته باشد در غیر اینصورت مدار آسیب می بیند.

۴-  دمای بالا (Over Temperature) : با افزایش دمای قابل احساس توسط درایور LED از حد مجاز، بایستی خروجی مدار قطع گردد تا آسیبی به  LEDها وارد نشود. اصولا این دما چیزی در حدود ۱۵۰ درجه سانتیگراد می باشد.

 
Related Articles
    Post a comment

    Your email address will not be published.